Komkommernieuws

Aap ontsnapt in Engelse dierentuin

Atherstone. - In de Engelse dierentuin Twycross Zoo is chimpansee Josie ontsnapt, meldt The Daily Mail. Het dier vluchtte de keuken van het park in waar ze met pannen en potten ging gooien. De medewerkers hebben haar weer rustig gekregen en na veertig minuten was Josie weer terug in haar hok. De bezoekers zijn volgens de dierentuin niet in gevaar geweest. (NRC)

Huis met skelet in de kelder staat te koop

Visby. - In de Zweedse stad Visby staat een huis te koop met in de kelder een opgebaard skelet. Het huis, gelegen in een UNESCO-werelderfgoedstad, is een beschermd monument gebouwd op de fundamenten van een Russische kerk met daaronder een begraafplaats uit de steentijd. Het skelet, ontdekt in 1971, ligt ter bescherming onder een glazen plaat en moet daar blijven liggen. In een ruimte ernaast ligt een schedel achter glas. (NOS)

Mest drijft richting Stadskanaal

Rotterdam. - Tweehonderd kubieke meter mest dreigt de bebouwde kom van het Groningse Stadskanaal binnen te drijven. De mest komt uit een bassin in de buurt dat afgelopen weekend door vandalen is opengezet. Het waterschap heeft onder andere twee blowers geplaatst, dat zijn grote ventilatoren zodat de mest sneller wordt afgebroken. Vrijwilligers hebben tientallen vissen gevangen en uitgezet in ander water. Gestorven vissen zijn opgeruimd. (Novum)

Verbod op winkelen door te veel kopen

Rotterdam. - Een Amerikaanse vrouw kreeg na haar zoveelste bestelling bij een webwinkel van een bekend kledingmerk, een verbod op online winkelen bij deze winkel. Het bedrijf stuurde haar een bericht dat het doorverkopen van kleding niet mag omdat het bedrijf vermoedt dat de vrouw op haar beurt de kleding weer te koop zet op internet. Maar de vrouw zelf zegt fan te zijn van het merk en omdat er geen winkel in de buurt is, bestelt ze graag online voor haar en haar vriend. Ze zou voor ongeveer duizend dollar per jaar aan kleding bestellen bij de winkel. (telegraaf.nl)

Schapenboer zet dorp in stank rottende ui

Rotterdam. - Inwoners van het dorp De Hoef hebben deze zomer last van een uienstank, meldt het Leidsch Dagblad. Een schapenboer uit de gemeente Nieuwkoop voedert zijn vee namelijk bij met uien. Klagen bij de boer en een brief naar de milieudienst leverden niets op. Daarom gaan de bewoners nu naar de gemeenteraad in de hoop dat er iets kan worden gedaan aan de stank. (NRC)

Studeren mag op onbewoond eiland

Rotterdam. - Wie dat wil, kan studiefinanciering krijgen voor een studie op het onbewoonde eiland Navassa. Dat schrijft minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt (CDA). Navassa, gelegen tussen Jamaica en Cuba, valt onder de studiefinancieringsregeling voor studenten uit Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Dit zou gaan om een theoretische mogelijkheid aangezien er geen onderwijsinstelling is op het eiland. (Novum)

Bieber rijkste tiener van Amerika

Rotterdam. - De 17-jarige Justin Bieber is de rijkste tiener van de VS. Hij verdiende vorig jaar 53 miljoen dollar met het uitbrengen van een film, cd en een parfumlijn. Dit meldt People Magazine. (NRC)

Boete achterlaten hond in hete auto

Hulst. De eigenaar van een auto heeft gisteren in het Zeeuwse Hulst een boete gekregen voor het achterlaten van zijn hond in de auto. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. De wagen stond in de volle zon met het raam op een kier. De hond kreeg van omstanders water en voedsel door de kier van het raam. De eigenaar krijgt een proces-verbaal wegens het onthouden van verzorging van zijn huisdier. (NRC)

Zwaardslikker voor wapenbezit opgepakt

New York. - De recordhouder zwaardslikken Chayne Hultrgen is in New-York door de politie opgepakt vanwege verboden wapenbezit. De man stond op straat zijn ‘zwaarden te slikken’, toen de politie hem arresteerde voor openbaar wapenbezit, meldt news.com. (NRC)