Hulporganisatie SNV heeft een nieuwe toezichthouder

De in opspraak geraakte ontwikkelingsorganisatie SNV heeft Arthur Arnold benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht. Arnold is de opvolger van Lodewijk de Waal, die dit voorjaar opstapte. Dat heeft SNV vandaag laten weten.

Arnold is oud-directeur van de ontwikkelingsbank FMO en sinds 2008 onafhankelijk adviseur. Hij heeft ervaring in zowel de ontwikkelingssector als de bankwereld. Bij SNV moet hij toezien op de nieuwe, sobere koers die de organisatie zegt te varen.

SNV krijgt jaarlijks 75 miljoen euro van de staat voor projecten in ontwikkelingslanden. De organisatie kwam in opspraak vanwege vriendjespolitiek en hoge salarissen. Dat leidde tot het vertrek van toezichthouder De Waal en directeur Dirk Elsen. Een nieuwe directeur is er nog niet.

    • Peter Zantingh