Gevangenisstraf voor rel-oproepen Facebook

TOPSHOTS A workman stands guard beside the charred remains of the Reeves furniture shop in Croydon, south of London, on August 10, 2011, following riots in the area on Monday night. Prime Minister David Cameron said a "fightback" was underway Wednesday after four nights of violent riots as he authorised police to use water cannon for the first time in mainland Britain. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA Een man staat bij de overblijfselen van een meubelwinkel die in vlammen opging tijdens de rellen in Croydon, Londen. Foto AFP / Miguel Medina

Twee Britten zijn ieder tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat zij in de week van de rellen in Britse steden op Facebook hadden opgeroepen om ook rellen te gaan schoppen. Dit heeft de politie van het graafschap Cheshire gisteravond bekendgemaakt. Dit meldt persbureau AP.

De 20-jarige Jordan B. en de 22-jarige Perry S. hebben het sociale netwerk Facebook gebruikt om ‘verstoring van de orde te organiseren en orkestreren’, zo luidde de conclusie van de rechtbank.

B. riep op tot rellen en plunderingen in het plaatsje Northwich; S. was uit op rellen en plunderingen in Warrington.

Een verslag van de NOS over de zaken:

    • Peter van der Ploeg