Federer wil wel dubbelen met Hingis op de Spelen

Hoewel Hingis al vier jaar geen officiële partij heeft gespeeld ziet Federer een dubbel in Londen wel zitten.

Roger Federer wil volgend jaar op de Spelen in Londen graag een dubbel vormen met Martina Hingis. Zijn landgenote stopte in 2007 vanwege een schorsing voor cocaïnegebruik en heeft sindsdien geen officiële wedstrijd meer gespeeld. Federer heeft geen idee of Hingis oren heeft naar het voorstel. „Zelfs nu ze gestopt is, kan ze er in elk geval over nadenken. Ik heb er ooit wel eens met haar over gesproken, maar de laatste tijd niet meer.”

De dertigjarige Hingis won tussen 1997 en 1999 vijf grandslamtitels en voerde lange tijd de wereldranglijst aan.

Zelf houdt Federer ook een slag om de arm. „Als ik het enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbel ga spelen, wordt het wel erg veel. Maar als ik ga dubbelen, zal het met Martina zijn.” Federer won drie jaar geleden bij de Spelen in Peking olympisch goud bij de mannendubbel met Stanislas Wawrinka. Het gemengd dubbel stond toen nog niet op het olympische programma. (Novum, AP)