Opinie

Fatsoen

Fatsoen moet je doen, zei onze vorige premier. Maar nu moet ik verhuizen en mijn internetprovider, mijn kabelexploitant en zelfs mijn waterbedrijf berekenen kosten voor de adreswijziging. Geïrriteerd vertel ik de telefonistes van deze instanties dat ik de kosten weiger te betalen. De eerste keer schrik ik van mijn eigen botheid, maar kennelijk is mijn

Fatsoen moet je doen, zei onze vorige premier. Maar nu moet ik verhuizen en mijn internetprovider, mijn kabelexploitant en zelfs mijn waterbedrijf berekenen kosten voor de adreswijziging.

Geïrriteerd vertel ik de telefonistes van deze instanties dat ik de kosten weiger te betalen.

De eerste keer schrik ik van mijn eigen botheid, maar kennelijk is mijn reactie heel gewoon: zonder enige discussie schelden alle drie instanties mij de verhuiskosten direct kwijt.

Een moment van inzicht: de verharding van de maatschappij, dat zijn wij.

Joost Krijnen