Facebook wint

Hyves is voor het eerst deze maand in eigen land minder populair dan de Amerikaanse reus Face-book. De NOS meldt op basis van cijfers van onderzoeksbureau ComScore dat de Nederlandse sociale netwerksite vorige maand 80.000 minder unieke bezoekers had dan Facebook.

ComScore maakte een aantal weken geleden nog bekend dat Hyves wat betreft ledenaantal, de tijd die op de website wordt doorgebracht en het aantal unieke bezoekers, de grotere partij was. Maar de verschillen liepen steeds verder terug, waardoor verwacht werd dat de Amerikaanse gigant uiteindelijk de Nederlandse variant zou opslokken. Met 7.278.000 unieke bezoekers in juli, is Facebook nu voor het eerst de meerdere.

Hyves heeft nog wel het grootst aantal leden. Momenteel beschikt de netwerksite over 9,6 miljoen Nederlandse profielen, tegenover 4,6 miljoen voor Facebook.