‘Dubbeldekker Utrechtse hockeyclub mocht niet verhuurd worden’

De open dubbeldeksbus waarin drie studentes maandagavond met hun hoofd een viaduct raakten, had niet verhuurd mogen worden voor betaald groepsvervoer. De eigenaar had daar geen toestemming voor, schrijft het AD vanochtend.

De bus mocht volgens de ochtendkrant alleen gebruikt worden voor privévervoer of om reclame mee te maken. De politie onderzoekt de papieren van de Haarlemse eigenaar die gespecialiseerd is in limousine- en trouwvervoer. Het voertuig was volgens een woordvoerder wel gekeurd en verzekerd, maar ook hiernaar wordt nogmaals gekeken. De eigenaar is zich van geen kwaad bewust. Hij gaat ervan uit dat hij en de buschauffeur, inmiddels vrij na verhoor, vrijuit gaan.

Het ongeluk gebeurde op de Rubenslaan. Waarschijnlijk stonden de vrouwen van hockeyclub Rinoceros rechtop. De clubvoorzitter en penningmeester zeggen dat er “natuurlijk werd gedronken” maar dat van “dronkenschap geen sprake” was na “een paar biertjes”.

De bus was gehuurd in het kader van de introductieweek voor nieuwe studenten. Van de drie slachtoffers van 19, 20 en 21 ligt er nog een ernstig gewond in het ziekenhuis.

    • Jules Seegers