Doris Day, 87 jaar oud, maakt nieuw album

Leeft ze nog? Ja, ze leeft nog. Sterker: ze heeft een album gemaakt! Filmster en zangeres Doris Day, inmiddels 87 jaar, brengt binnenkort haar eerste studioalbum in bijna twintig jaar uit. De cd, getiteld My heart, zal op 5 september verschijnen.

De plaat bevat in ieder geval negen liedjes die niet eerder werden uitgebracht. Deze songs werden geproduceerd door Day’s zoon Terry Melcher in 1985. Hij overleed in 2004 aan de gevolgen van huidkanker.

Het album My Heart bevat drie ‘oude’ Doris Day-liedjes, waaronder My Buddy dat ze zong in de film I’ll see you in my dreams (1951). Onder de niet eerder uitgebrachte liedjes zijn onder meer coverversies van Joe Cockers You are so beautiful en van The Beach Boys’ Disney Girls. „Ik wilde ook een paar moderne songs op de plaat, omdat ik alle oude al heb gedaan”, zegt de zangeres over die keuze in een persbericht.

Doris Day scoorde haar eerste hit in 1945, als zangeres van het Les Brown Big Band Orchestra. In de daarop volgende decennia werd ze beroemd als filmactrice, onder meer in Pillow Talk (1959) en Send me no flowers (1964). Ook zong ze meer dan driehonderd (film) liedjes, zoals Que sera sera en Secret Love.

Eind jaren zeventig stopte ze met acteren om zich volledig op het welzijn van dieren te richten. Zo richtte ze onder meer de Doris Day Animal Foundation op. „Soms heb ik er spijt van dat ik Hollywood verliet. Ik had veel meer kunnen doen, maar wilde graag dieren helpen.”

Het laatste album van Doris Mary Ann Kappelhoff, zoals ze eigenlijk heet, dateert uit 1994. Het bevat liedjes die al in 1967 werden opgenomen. Dat platenmaatschappij Sony nu een plaat met haar wilde maken, heeft haar hogelijk verbaasd. „Eerlijk gezegd dacht ik dat niemand meer naar mijn muziek zou luisteren”, aldus de actrice.

(Novum, BBC)