Neergeschoten Ajax-supporter overleden

Tickethandelaar Sven Westendorp, die vorige week vlak bij zijn huis in Amsterdam werd neergeschoten, is overleden. Dat heeft de politie inmiddels bevestigd.

Westendorp, een vooraanstaand figuur onder de harde-kernsupporters van Ajax, werd nadat een man op een scooter hem neerschoot in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd hij kunstmatig in coma gehouden. Vandaag zou hij uit zijn coma worden gehaald, maar de artsen besloten vandaag dat verdere behandeling geen zin had en dat zijn leven niet meer kon worden gered.

Westerdorp is 41 jaar geworden. Naast prominent Ajax-supporter was hij eigenaar van ticketbureau Ticket Unlimited en het kledingmerk AFCA. De supporterclub van Ajax wenst nabestaanden via Twitter veel sterkte.

Twitter avatar AFCASC AFCA Supportersclub R.I.P. Sven. Familie, vrienden en bekenden veel sterkte! #afca #highcbs

Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

    • Lex Boon