Beerens van Heerenveen naar AZ

Aanvaller Roy Beerens tekende een contract voor vier seizoenen.

AZ heeft zich versterkt met Roy Beerens. De 23-jarige aanvaller komt over van SC Heerenveen en tekent in Alkmaar een contract voor vier seizoenen. Beerens speelde sinds 2007 voor Heerenveen en kwam daar tot meer dan honderd competitieduels. Eerder voetbalde hij voor PSV, waar hij de jeugdopleiding doorliep, en op huurbasis voor NEC. AZ was al een tijd op zoek naar een rechterspits en had Beerens boven aan het lijstje staan. „We weten dat hij een uitstekende voetballer is, jong en talentvol”, zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. „We zijn ervan overtuigd dat zijn potentie er de komende jaren bij AZ uit komt.” Beerens wordt door zijn komst naar AZ herenigd met trainer Gertjan Verbeek, met wie hij eerder bij Heerenveen een jaar samenwerkte. „Hij heeft destijds een betere speler van me gemaakt”, vindt de aanvaller, die naar eigen zeggen ook in de belangstelling stond van FC Twente, Standard Luik, Wigan Athletic en Nottingham Forest. „Ik hoop nu AZ en mijzelf weer naar een hoger niveau te brengen.”

De Italiaanse Serie A-club Cagliari heeft Massimo Ficcadenti aangesteld als de nieuwe trainer. De 43-jarige Italiaan volgt Roberto Donadoni op die vorige week werd ontslagen na ruzie met clubvoorzitter Massimo Cellino. Ficcadenti, die vorig jaar Cesena naar de vijftiende plaats in de Serie A leidde, tekende een contract voor twee seizoenen. (Novum)