Barack Obama nu ook actief op Foursquare

Na zijn eerste stappen op Twitter en Facebook is de Amerikaanse president Barack Obama nu ook te vinden op de locatieservice Foursquare. Dat maakte het Witte Huis gisteren bekend.

Gebruikers van het sociale netwerk kunnen Obama volgen tijdens zijn tournee door het land in zijn veelbesproken zwarte bus. Zij krijgen tips over de plekken die hij bezoekt en de toespraken die hij houdt. Binnen een dag volgen al meer dan 18.000 mensen Obama op Foursquare. De president is niet de eerste Amerikaanse politicus op Foursquare: de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg werd actief op het sociale netwerk in zijn campagne voor het homohuwelijk.

Op Foursquare informeren vrienden elkaar over de plekken waar zij zijn. Via een programmaatje op hun mobiele telefoon checken ze in bij een locatie (dat wordt venue genoemd). Zo verdienen ze punten. De persoon met de meeste punten mag zich burgemeester (mayor) noemen. Mayor worden van het Witte Huis wordt echter wat lastig.