6 redenen om uit te gaan

1 festival

Limburg Festival

Limburg. Van 17 t/m 21 aug. Kaarten: www.limburgfestival.nl

Het Limburg Festival is een buitenfestival in het hart van Limburg, met theatertochten, straattheater en locatietheater in monumentale boerderijen, plattelandsschuren, molens, kiosken, kasteel, kerken, op een rondvaartboot, aan de Maasoevers en in de natuur. Op het programma staan zo’n 100 voorstellingen op 25 locaties in de stad Roermond, en in de dorpen van Leudal en Maasgouw (waaronder Thorn). Het festival opent met een kraanballet van het Franse gezelschap Beau Geste in de Lus van Linne, aan de oever van de Maas. (15.00u, incl. korte wandeling).

2 muziek

Timber Timbre

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Prijs: 12 euro. www.tivoli.nl

Zaterdag staan ze op Lowlands en vanavond in Tivoli de Helling: het duistere Canadese folktrio Timber Timbre. Hoewel alle bandleden multi-instrumentalisten zijn, is hun grootste kracht juist de kunst van het weglaten. Met een droge, kale beat, een paar akkoorden en een repeterende melodielijn weet de band een spookachtige sfeer op te roepen, die wordt versterkt door de beklemmende stem van frontman Taylor Kirk.

3 pop-up restaurant

Local Food, Local Homes

Maastricht: Binnenplaats Timmerfabriek. Van 17 aug t/m 4 sept (wo t/m zo), 19.00u. Prijs: 30 euro (incl. drank). www.recentre.org

REcentre, het Euregionaal centrum voor duurzaam design, organiseert een ‘pop-up restaurant’ waar je kennis kunt maken met producten en producenten uit de eigen regio. Het tijdelijke restaurant is gehuisvest in Guesthouse Belvedère 2.0. Hier serveert chef-kok Nora Rödner drie weken lang een dagvers driegangenmenu. Wel eerst even reserveren, want er is per avond slechts plek voor twintig personen.

4 tentoonstelling

Best of Graduates

Amsterdam: Galerie Ron Mandos. T/m 3 sept, wo-za 12.00-18.00u. www.ronmandos.nl

De jaarlijkse show ‘Best of Graduates’ toont een bonte mix van video, fotografie, schilderkunst, sculptuur en installaties gemaakt door 23 kunstenaars die onlangs zijn afgestudeerd aan de Nederlandse kunstacademies. De kunstwerken lopen uiteen van puur formalistisch onderzoek naar het medium schilderkunst tot een documentaire installatie over een christelijke commune die zich voorbereidt op de komst van een tsunami die Nederland zal overspoelen.

5 grootbeeldfilm

Born to be Wild voor Giro 555

Den Haag: Omniversum. Tijd: 17.00 & 19.00u. www.omniversum.nl

Speciale voorpremière van de grootbeeldfilm Born to Be Wild (Engelstalige versie) waarvan de opbrengst naar Giro 555 gaat, ter bestrijding van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. De film gaat over twee vrouwen die zich in Kenia en Borneo ontfermen over jonge olifanten en orang-oetans.

6 openluchtfilm

World Cinema Amsterdam Open Air

Amsterdam: Marie Heinekenplein. Van 17 t/m 20 aug. Aanvang: 21.30u, muziek v.a. 19.00u. Toegang: gratis. www.worldcinemaamsterdam.nl

Het filmfestival World Cinema Amsterdam vertoont vier avonden lang nieuwe films op het Marie Heinekenplein. De reeks gaat van start met de Turks-Duitse komische roadmovie Almanya (Yasemin Samdereli, 2010).