Zeker 63 doden bij twaalf aanslagen Iraakse steden

Residents inspect a damaged church after a bomb attack in central Kirkuk, 250 km (155 miles) north of Baghdad, August 15, 2011. A parked car bomb and a motorcycle bomb killed one person and wounded 12 others in central Kirkuk, hospital and police sources in Kirkuk said. REUTERS/Ako Rasheed (IRAQ - Tags: CONFLICT CIVIL UNREST RELIGION IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Bij zeer goed gecoördineerde bomaanslagen in 17 Iraakse steden zijn gisteren 63 mensen om het leven gekomen, ruim 250 anderen raakten gewond. De meeste slachtoffers vielen bij een dubbelaanslag op een bouwmarkt in de zuidelijke stad Kut. Bagdad, Balad, Baquba, Karbala, Kirkuk, Najaf en Tikrit en andere steden werden ook getroffen door autobommen en zelfmoordaanslagen. In de noordelijke stad Tikrit drongen twee mannen met bomgordels een zwaar bewaakt overheidsterrein binnen. Een van hen bracht zich tot ontploffing. De aanslagen versterken de zorg over de capaciteit van het Iraakse leger. (AP)