Wilders in The New York Times

Nederland kan worden beschouwd als bron van het soms gewelddadige Europese verzet tegen de islam. Dankzij de PVV en Geert Wilders is Nederland een belangrijke testcase voor de heropleving van rechtse anti-immigratie politiek in Noord-Europa. Dit staat in een artikel dat afgelopen zaterdag is gepubliceerd in The New York Times (NYT) en gisteren in de International Herald Tribune. Het artikel schetst het politieke klimaat in Nederland na de aanslagen in Noorwegen en de rol van de PVV. Wilders wordt geïntroduceerd als „agressively anti-immigrant and anti-Muslim politician” en wil volgens de auteur dat alle immigranten en hun kinderen worden gedeporteerd.

Lees het artikel ‘Amid Rise of Multiculturalism, Dutch Confront Their Questions of Identity’ uit NYT via nrcnext.nl/links