Weer

Twee golfjes zuidelijke warmte komen naar ons toe. Een eerste arriveert donderdag, een tweede volgt in het weekeinde.

De aanvoer van die lucht wordt veroorzaakt door een zone van lagedrukgebieden voor de Europese westkust die zich ver zuidelijk gaat uitstrekken. Aan de oostflank ervan wordt met een zuidelijke stroming in twee etappes warme lucht van boven Frankrijk en Spanje richting Nederland gebracht.

Vanavond en vannacht is het droog met bewolkte en heldere perioden. Aan de Waddenzee waait het soms vrij krachtig. De temperatuur daalt tot een graad of 14.

Morgen schijnt de zon af en toe, het vaakst in het zuidoosten en noordwesten. Daar blijft het overal droog. In een strook dwars over het midden van het land hangen net wat meer wolken en ontstaat lokaal een middagbui. Maar ook daar schijnt af en toe de zon. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 25 graden in Limburg, bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Donderdag arriveert warme lucht met maxima van 20 tot 27 graden, later vallen een paar regen- en onweersbuien. Vrijdag is het koeler, maar in het weekeind schijnt de zon volop en wordt het warmer, met op zondag 22 tot 28 graden.