transfernieuws

Timothy Derijck speelt de komende vier jaar voor PSV. De 24-jarige Belg zette gisteren zijn handtekening onder een contract bij de club uit Eindhoven. Derijck werd overgenomen van ADO Den Haag waar hij 2,5 seizoen speelde. Derijck noemde zijn overgang naar PSV „de ideale stap”. Hij kan zondag debuteren voor PSV, in de uitwedstrijd tegen zijn oude club ADO Den Haag.

PSV heeft ook een nieuwe doelman erbij. De Pool Przemyslaw Tyton verruilt Roda JC zo goed als zeker voor de club uit Eindhoven. Volgens technisch directeur Gerard Wielaert van Roda zijn beide clubs het nagenoeg eens over de transfersom. Tyton moet in Eindhoven de concurrentiestrijd aangaan met Andreas Isaksson.

Cesc Fabregas is officieel speler van FC Barcelona. De 24-jarige middenvelder doorstond gisteren de medische keuring en zette zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen. Zondag had Barcelona al een akkoord bereikt met Arsenal over een transfersom van om en nabij de veertig miljoen euro. Fabregas doorliep de jeugdopleiding bij Barcelona, waarna hij in 2003 naar Arsenal vertrok. De Spaanse international wilde zo graag terug naar zijn oude club dat hij zelf enkele miljoenen meebetaalde aan de transfer.

Robbie Keane zet zijn loopbaan voort bij Los Angeles Galaxy in de Amerikaanse Major League Soccer. De 31-jarige Ier komt over van Tottenham Hotspur en wordt een van de drie ‘designated players’. De salarissen van die spelers komen bovenop het salarisplafond. Omdat LA al drie designated players heeft, moet er ruimte worden gemaakt voor Keane. Bij LA Galaxy is David Beckham een van zijn ploeggenoten.