Studenten gewond bij ongeluk introductie

Drie studenten zijn gisteravond gewond geraakt bij een ongeval met een open dubbeldekkerbus, waarin ze rondreden in het kader van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Ze stonden rechtop in de bus en sloegen met hun hoofden tegen een viaduct toen de bus er onderdoor reed.

Het gaat om drie vrouwen, van 19, 20 en 21 jaar. Twee van hen liggen nog in het ziekenhuis. De toestand van een van de studenten is ernstig. De derde student liep een lichte hersenschudding op.

De studenten zijn lid van de hockeyvereniging Rinoceros. De vereniging had de open bus gehuurd voor de Verenigingsparade; een onderdeel van de introductieweek waarbij alle Utrechtse sport- en gezelligheidsverenigingen zich presenteren aan de nieuwe studenten. De parade was op het moment van het ongeluk voorbij, de hockeyvereniging was op de terugweg naar het clubhuis.

Volgens een politiewoordvoerder kwam de klap zo hard aan dat een van de studenten „bijna uit de bus werd geslagen”. Ze hing na het ongeval zwaargewond over de reling van de open bus en kon nog net naar binnen worden getrokken.

Een traumahelikopter en ambulances rukten uit om medische zorg te verlenen. Een hoogwerker werd ingezet om de gewonde vrouwen uit de bus te krijgen. Voor de twintig andere passagiers is slachtofferhulp ingeschakeld. Op het forum van de website van Rinoceros stromen de steunbetuigingen binnen.

Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren. Mogelijk hebben de vrouwen, die met hun rug in de rijrichting stonden, een oproep uit de bus om te bukken niet gehoord.

Volgens de politie had de chauffeur geen alcohol gedronken. Het bestuur van Rinoceros was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

De organisatie van de UIT-week past het programma niet aan, maar wil een wat soberder karakter.