Opinie

    • Ik

Solliciteren

Op een vacature reageer je specifiek: geschreven naar een functie toe, origineel. De informatie die je deelt is best privé. De afwijzingen van de potentiële werkgever zijn meestal standaard. Na twee woorden weet je het al: weg is dat beetje hoop. Vanwege „de vele reacties” is „een persoonlijke toelichting, zoals u begrijpt, niet mogelijk”. Tegelijk

None

Op een vacature reageer je specifiek: geschreven naar een functie toe, origineel. De informatie die je deelt is best privé.

De afwijzingen van de potentiële werkgever zijn meestal standaard. Na twee woorden weet je het al: weg is dat beetje hoop. Vanwege „de vele reacties” is „een persoonlijke toelichting, zoals u begrijpt, niet mogelijk”. Tegelijk zijn dat al parels, vaak blijft het helemaal stil aan de andere kant.

Dat een afwijzing niet is gepersonaliseerd, frustreert wel eens. Maar de afwijzing die ik gisteren ontving „..omdat andere kandidaten beter aan uw profiel voldoen” is mij zelfs té persoonlijk.

Jurrien Holthuis

    • Ik