Schultz blijft bij plannen aanbesteding openbaar vervoer

Minister Schultz (Infrastructuur) blijft bij haar plannen voor anbesteding van het openbaar vervoer in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Volgens haar levert dat hogere kwaliteit en meer kansen op. Dit meldt de NOS.

Bijna de helft van alle buslijnen in die steden verdwijnt mogelijk met de nieuwe plannen. Bovendien wordt het reizen er vanaf 2013 waarschijnlijk 15 tot 20 procent duurder.

De minister meent dat besparingen in de grote steden mogelijk zijn en niet ten koste van de kwaliteit hoeven te gaan.

Oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en ChristenUnie zijn tegen de gevolgen van de aanbesteding. GroenLinks wil het plan ingetrokken zien, de ChristenUnie vraagt om aanpassing van het plan en de PvdA roept op om te investeren in het OV in plaats van bezuinigen.

    • Peter van der Ploeg