Komkommer

Grote miereneter geboren in Artis

Amsterdam. - In de Amsterdamse dierentuin Artis is afgelopen weekend een grote miereneter geboren. Het jong klom na de bevalling meteen op de rug van moeder. Pasgeboren miereneters blijven vrijwel het hele eerste levensjaar op de rug van hun moeder zitten om uit te rusten en te slapen. Op de rug is het jong bijna onzichtbaar, omdat de strepen van moeder en jong bijna naadloos in elkaar overlopen. Moeder en jong zijn nog niet te bezichtigen. Ze blijven in het binnenverblijf om te rusten. Het is de derde keer dat in Artis een miereneter wordt geboren. Artis doet mee aan een internationaal fokprogramma omdat miereneters een bedreigde dierssoort zijn. (Novum)

Schoenenautomaat bij discotheek

Antwerpen. - De Vlaamse Nora Bendelladj opende afgelopen week bij een discotheek in Antwerpen een schoenenautomaat. Voor twaalf euro kunnen vrouwen met pijnlijke voeten hier een paar slippers of ballerina’s kopen. Ze hoopt binnenkort uit te breiden naar andere landen. (telegraaf.nl)

Bureauplant van het jaar is vingerplant

Antwerpen. - De Fatsia japonica, beter bekend als de vingerplant, is uitgeroepen tot bureauplant van het jaar. De plant kwam als beste uit de bus omdat deze het ook zonder veel zonlicht goed doet. Naast de vingerplant waren ook de vriesea en de graslelie genomineerd. (Novum)

Jamie verliest stukje vinger

Rotterdam. - Jamie Westland, de drummer van de band Di-rect, heeft gisteren met een scheermesje per ongeluk een stukje van zijn vingertopje gesneden. (nu.nl)