Israël valt doelen aan in Gazastrook

Palestinians wheel a wounded woman following an Israeli attack in Gaza City on August 15, 2011. AFP PHOTO/MAHMUD HAMS In Gaza-Stad wordt een bij een Israëlische luchtaanval gewonde Palestijnse vrouw vanmorgen vroeg een ziekenhuis binnengebracht. Foto AFP / Mahmud Hams

Het Israëlische leger heeft afgelopen nacht luchtaanvallen uitgevoerd op de door Hamas gecontroleerde Gazastrook. Bij de aanvallen zouden vijf mensen gewond zijn geraakt.

Volgens de Palestijnse gezondheidsfunctionaris Adham Abu Salmia zijn bij de aanvallen in elk geval drie militanten en een jongen van vijf gewond geraakt, zo meldt persbureau Reuters.

Het Israëlische leger zegt dat vier doelen werden geraakt als vergelding voor raketbeschietingen in het zuiden van Israël in de nacht van zondag op maandag, waarbij geen gewonden vielen.

Bij een andere aanval van Israël werd een groep gewapende mannen beschoten die van plan zouden zijn geweest raketten af te vuren. Volgens persbureau AFP zou ook een tunnel onder de grens met Egypte, bij Rafah, zijn beschoten.

Sinds juli zijn de beschietingen met raketten op Zuid-Israël en de daarop volgende represailles toegenomen. Maandag raakten ook twee Palestijnen gewond bij een beschieting van de Israëlische marine voor de kust van de Gazastrook.

    • Peter van der Ploeg