Geit als zoenoffer voor boze geest

Khokana. Een geit wordt geofferd tijdens het Deopokhari-festival in Khokana, Katmandu, Nepal. Het offer wordt gebracht om de demon die volgens de overlevering in het plaatselijke meer huist, gunstig te stemmen. Ieder jaar wordt een geit geofferd om te voorkomen dat hier mensen verdrinken. Volgens de plaatselijke bevolking werkt het. Er verdrinken minder mensen in de plas sinds het festival gehouden wordt. Foto AP In this Monday, Aug. 15, 2011 photo, Nepalese people compete to grab a goat which was earlier thrown into a pond as part of Deopokhari festival in Khokana, Katmandu, Nepal. The festival is held to appease, what locals believe is, a demon in the pond. Every year on this day cattle is sacrificed to the pond demon so that no human lives are lost drowning in the pond, what locals allege was a common occurrence before the festival began. (AP Photo/Niranjan Shrestha) INDIAN SUB CONTINENT OUT AP