FC Twente speelt gelijk tegen Benfica

Caption: Emir Bajrami of FC Twente Enschede (R) challenges Luisao of Benfica during their Champions League playoff first leg soccer match in Enschede August 16, 2011. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER) Emir Bajrami van FC Twente (R) in duel met Luisao van Benfica. Reuters / Michael Kooren

FC Twente heeft vanavond in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen Benfica gelijkgespeeld. Het duel in Enschede eindigde met een slotstand van 2-2.

Luuk de Jong opende na zes minuten de score, maar via Oscar Cardozo en Nolito namen de Portugezen de leiding over. Tien minuten voor tijd zorgde Bryan Ruiz met een kopbal voor de gelijkmaker. De return in Lissabon staat volgende week woensdag op het programma.

Na een minuut stilte voor de zondag overleden Fritz Korbach begon Twente het duel met aanvallen, terwijl Benfica achterover leunde en via counters gevaarlijk probeerde te worden. Daarmee was de toon voor de wedstrijd gezet, al verhulde de snelle treffer van De Jong dat de thuisploeg slechts zelden gevaarlijk kon worden. Het diagonale schot van de Twente-spits zorgde wel na zes minuten voor de 1-0.


szólj hozzá: Twente 1-0 Benfica

De Tukkers waren met Denny Landzaat in de basis in plaats van Marc Janko iets controlerender begonnen, maar dat gebrek aan manschappen voorin brak ze op toen ze nauwelijks door de Portugese verdediging heenkwamen. Aan de andere kant verslikte Wout Brama zich halverwege de eerste helft en profiteerde Cardozo aan het eind van de Benfica-aanval met een geplaatst schot van de ruimte die hij kreeg.

Tien minuten voor rust werd het zelfs 2-1 voor de bezoekers. Axel Witsel kwam van de rechterkant ongedekt het strafschopgebied van Twente in en drie verdedigers probeerden die fout te herstellen. De Belg bereikte echter Nolito en die schoof beheerst binnen.


szólj hozzá: Twente vs Benfica 2:2 GOALS

Na rust kwam Janko alsnog het veld in en direct oogde Twente gebalanceerder. De aanval werd gezocht en dat leverde kansen op voor Ruiz, De Jong en Janko. Toen Ola John Emir Bajrami kwam vervangen werd de thuisploeg ook van de vleugels gevaarlijker en het was dan ook John die aan de basis stond van de gelijkmaker in de 80e minuut. Zijn voorzet werd door Ruiz ingekopt.

In de slotfase hadden beide ploegen nog een goede kans op de zege. De beste was voor Benfica, maar Nolito vond in de blessuretijd Nikolay Mihaylov op zijn pad.

Bekijk de korte of uitgebreide samenvatting van FC Twente-Benfica.

    • Hans Klis