De beste blogs over Sydney

Louise Hawson woonde al dertig jaar in Sydney toen ze tot het inzicht kwam dat ze eigenlijk niet wist wie er in de verschillende wijken wonen. Manly zit bijvoorbeeld vol met surfers en mensen die houden van een wandeling en de buitenlucht, terwijl in Newtown en Marrickville vooral creatieve types, artiesten en musici wonen. Paddington is ook wel artistiek, maar hier zijn wat meer welgestelde kunstenaars neergestreken. Louise Hawson deed er 52 weken over om 52 wijken van Sydney en de inwoners op foto’s vast te leggen. www.52suburbs.com

Als taxichauffeur ziet Adrian Neylan ook de donkere kant van de stad. Op zijn cablog.com.au schrijft hij over lastige klanten, over ‘buren uit de hel’ en over fietsers die zomaar op de rijweg opduiken – zónder helm! Klanten vertellen hem over hoe ze drugsdealers uit hun buurt hebben weggepest of hoe wanhopig ze op zoek zijn naar een man. Passagiers vergeten hun trouwcertificaat in zijn auto of bieden hem een wip met hun vrouw aan als ze niet kunnen betalen.

Wie op zoek is naar een restaurant in Sydney, kan kiezen uit talloze blogs. Op grabyourfork.blogspot.com van culinair schrijfster Helen Yee is te lezen dat de Tomahawk steak van restaurant Chophouse nu een aanrader is, met zijn „aroma van gekarameliseerd eiwit in combinatie met de heerlijke verleiding van gesmolten vet”. Met plaatjes. Op www.streetfood.com.au schrijven twee ‘reisnerds’ over hun zoektocht naar goedkoop, Aziatisch voedsel in de voorsteden. En op atablefortwo.com.au deelt de Maleisische Australiër Billy Law zijn recepten.