Cameron kan ook sommige anderen aanpakken

Premier Cameron wil de strijd aanbinden met een cultuur die niets moet hebben van verantwoordelijkheden (NRC Handelsblad, 12 augustus) – eindelijk, denk je dan als lezer. Eindelijk gaat een politicus de onverantwoorde zelfverrijking van speculanten te lijf, van captains of industry die vorstelijk worden beloond en een bonus krijgen als ze banen schrappen en mensen de werkloosheid in duwen en van onverantwoordelijke handelaren die zinspelen op economische rampspoed om geld te verdienen.

Eindelijk pakt iemand de groeiende kloof tussen arm en rijk aan, een politicus die stopt met megalomane projecten, een man die snapt dat je niet miljarden kan investeren in de Olympische Spelen terwijl tegelijkertijd allerlei voorzieningen de deuren sluiten. Eindelijk snapt een politiek leider dat je stinkend rijke voetbalnitwits niet ongebreideld de volkssport voetbal kunt laten kapen... Maar nee – toen ik het verhaal had gelezen, begreep ik dat het kansloze gepeupel in de Londense buitenwijken zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

R. Korse

Wijhe

    • R. Korse Wijhe