Opnieuw automobilisten beschoten op de A29

Voor de vierentwintigste keer in acht dagen tijd is een automobilist op een van de snelwegen rond Rotterdam beschoten. De politie onderzoekt de beschietingen. Dit meldt het AD.

Afgelopen zaterdag en vorige week zondag werden ook al automobilisten beschoten op de snelweg, vooral in het weekend en in de middag en avond. Gisteren waren er twee meldingen ‘s morgens vroeg. Maandagmorgen werd de achterruit van een automobilist op de A29 kapotgeschoten. Eerder vonden schietincidenten plaats op de A13, de A14, A29 en A20. Ook op de A12 en A16 zou geschoten zijn. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de schietincidenten.

Het CDA en de Raad van Korpschefs willen de honderden camera’s langs de snelweg nu inzetten voor de opsporing van criminelen op de weg, schrijft De Pers. De politie onderzoekt ook meer dan vijftig tips naar de schutters. Bovendien wordt een helikopter ingezet en wordt de gebruikte munitie forensisch onderzocht.