Aparte lessen voor jongens en meisjes. Oubollig of juist vooruitstrevend?

Schaker Max Euwe bij het schoolbord voor de klas in Meisjes Lyceum. Plaats en datum onbekend.;

Tornen aan de gelijkheid der seksen is een heikele zaak, zo ondervindt Wim Kuiper van de Besturenraad, de organisatie die de belangen behartigt van 2.200 christelijke scholen (800.000 leerlingen). Hij stelde gisteren voor om jongens en meisjes voor bepaalde lesonderdelen apart te zetten, omdat de seksen in de praktijk nu eenmaal niet precies overal even goed in blijken te zijn. Op zijn uitspraken in dagblad Trouw volgden talloze boze mails en reacties. Minister Van Bijsterveldt (Onderwijs, CDA) staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover het idee, ze wil het grondig laten onderzoeken. Want dat jongens ten opzichte van meisjes een achterstand hebben op scholen is wel duidelijk.

    • Freek Schravesande
    • Wilmer Heck