Agüero scoort twee keer tegen Vorm

Sergio ‘Kun’ Agüero had gisteravond maar een half uur speeltijd nodig om twee keer te scoren en uit te groeien tot speler van de week in de Engelse premier league. De Argentijnse aanvaller van Manchester City was de Nederlandse doelman Michel Vorm twee keer te slim af en stond aan de basis van een 4-0 overwinning. Manchester City staat nu samen met Bolton bovenaan in Engeland.

Agüero maakte deze zomer voor een bedrag van 43 miljoen euro de overstap van Atlético Madrid naar Manchester City. De 23-jarige profvoetballer begon gisteren op de bank van de miljoenenformatie. De kleine en zeer technische aanvaller maakte acht minuten na zijn invalbeurt zijn eerste doelpunt. In de blessuretijd scoorde de international nogmaals. Daarnaast had Agüero ook nog een belangrijk aandeel in een doelpunt van zijn Spaanse ploeggenoot David Silva.

Agüero lijkt bij Manchester City zijn landgenoot Carlos Tevez razendsnel te doen vergeten. Tevez stuurde de voorbije maanden voortdurend aan op een vertrek uit Engeland en raakte in onmin met het publiek. Agüero kreeg gisteravond al applaus vanaf het moment dat hij zich in de tweede helft warm ging lopen. De Engelse kranten waren vanochtend vol lof over de Zuid-Amerikaan. ‘Agüero makes instant impact’, schreef The Times.

Agüero behoort met landgenoten als Lionel Messi, Pablo Aimar en Juan Roman Riquelme tot de reeks talenten die al op vroege leeftijd tot ‘nieuwe Maradona’ werden uitgeroepen. Agüero brak op zijn vijftiende al een record van ‘Pluisje’ door als jongste voetballer ooit zijn debuut in de hoogste Argentijnse afdeling te maken. Van 2006 tot medio 2011 groeide hij uit tot ster van Atlético madrid. Agüero verwierf als partner van Maradona’s dochter Giannina de nibijnaam: de schoonzoon van God.