Wereldtitel voor Lin

Bij de vrouwen ging de titel bij de WK badminton in Londen naar de Chinese Yihan Wang.

De Chinees Dan Lin is gisteren in Londen wereldkampioen badminton geworden. In de Wembley Arena klopte de olympisch kampioen de Maleisiër Chong Wei Lee uit met 20-22, 21-14 en 23-21. Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar Lins landgenote Yihan Wang. Zij versloeg de Taiwanese Shao Chieh Cheng met 21-15 en 21-10.

Ook alle dubbelspeltitels bij de WK gingen naar China. Yun Cai en Haifeng Fu versloegen in de finale van het mannendubbelspel Sung-Hyun Ko en Yeon-Seong Yoo met 24-22 en 21-16. De titel bij de vrouwen was voor Xiaoli Wang en Yang Yu. Zij versloegen in een Chinees onderonsje Qing Tian en Yunlei Zhao.

De enige niet-Aziaten in een WK-finale waren de Britten Chris Adcock en Imogen Bankier. In de finale van het gemengde dubbelspel verloren zij met 21-15 en 21-7 van Nan Zhang en Yunlei Zhao. (Novum)