Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Weer auto's beschoten rond Rotterdam

In totaal zijn al minstens 23 voertuigen geraakt.

Op verschillende snelwegen rond Rotterdam zijn dit weekeinde opnieuw voertuigen beschoten. Van vier voertuigen sneuvelden zaterdag ruiten, meldde een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gisteren. Het aantal aangiften van beschoten voertuigen is hiermee opgelopen tot 23.

De eerste auto die zaterdag werd beschoten, reed op de A13 bij de afslag naar vliegveld Zestienhoven. Vervolgens sneuvelden ruiten van voertuigen op de A4 bij het Beneluxplein, de A29 net ten zuiden van Rotterdam en op de A20 bij Rotterdam Alexandrium.

Niemand raakte gewond. Wel zat in de eerste auto die onder vuur werd genomen een baby, die glas over zich heen kreeg. Het kind raakte niet gewond, maar de inzittenden schrokken flink, aldus de woordvoerder.

De beschietingen vonden plaats tussen 16.00 en 20.45 uur. Nadat de politie was gewaarschuwd, werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Dat mocht niet baten, aldus het KLPD. „Door het ontbreken van een signalement is het lastig zoeken naar de dader.”

Of er sprake is van dezelfde dader als degene die vorige week zondag toesloeg, wordt nog onderzocht. „Het zou kunnen, maar het zou ook kunnen gaan om kopieergedrag”, zegt de woordvoerder. Ook is nog onduidelijk of net als vorige week een luchtdrukwapen werd gebruikt en vanaf waar is geschoten. Gezien het gespreide gebied lijkt het aannemelijk dat de dader uit een rijdende auto schiet, maar tussen de verschillende meldingen zat dusdanig veel tijd, dat de dader zich in de tussentijd ook zou kunnen hebben verplaatst en zich hebben verschanst naast de rijbaan, stelt het KLPD.

Vorige week zondag werden op de A13, A12 en A16 auto’s beschoten. Op de Stadhouderskade in Rotterdam werd daarnaast een zijruit van een bus kapotgeschoten. (Novum)