Weer

Forse buien in delen van de Alpenregio en Noord-Italië trekken vannacht en morgen naar het oosten van Europa weg. Verbetering voor vakantiegangers daar volgt dankzij een hogedrukgebied dat via Frankrijk terrein wint.

Ook voor het weer in ons land is dit weersysteem belangrijk, maar helemaal droog blijft het niet. Vanavond nog wel: een in het oosten en noordoosten wellicht nog aanwezige regenbui dooft snel uit. Vannacht trekt vanuit het zuidwesten bewolking binnen. Het koelt af naar 9 graden in Groningen en Drenthe tot 15 graden in Zeeland. Landinwaarts valt de wind weg.

Morgen start met bewolking, maar in de oostelijke helft van het land schijnt tussendoor ook een beetje zon. De bewolking wordt vooral in het noorden al in de ochtend nog wat dikker, met soms regen. In de middag trekt de regen weg en breekt vanuit het zuidwesten de zon door. In het noordoosten gebeurt dat pas in de avond. Het wordt 18 graden in Groningen en Friesland tot 22 graden in Limburg, Brabant en Zeeuws-Vlaanderen bij een langzaam naar matig aantrekkende zuidwestelijke wind.

Ook de rest van de week blijft het weerbeeld sterk wisselen met bewolking, zon en soms een paar buien.