Vintage vlinderstrik

Wie: Merzziño Clement (27), student kunst en economie aan de HKU in UtrechtWaar gezien: Appelsap, Oosterpark, AmsterdamWat: vintage vlinderstrikHoe duur: 3 of 4 euro bij een tweedehandswinkel in Apeldoorn

„Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn, maar nu ben ik verhuisd naar Haarlem. Waarom? The good life; en Amsterdam is te duur. Als ik in Apeldoorn was gebleven, was het niet goed gegaan. Veel van mijn vrienden werden vadertjes van 19.

„Het vlinderstrikje heb ik van mijn moeder gekregen. We hebben een stilzwijgende afspraak: telkens als ik iets zie wat me aan haar doet denken koop ik het, of ik bel haar even. Zij doet hetzelfde bij mij.

„Ik ben een eeuwige student. Ik heb een eigen audiovisueel lifestylemagazine: magazino.nl. Daar ben ik nu heel druk mee. Als ik daar later niet van kan leven, zou ik het liefst les geven aan kinderen die begeleiding nodig hebben. Kinderen die opgroeien zonder vader, zoals ik. Je kan niet voor je zusje van twee zorgen als je zelf vijf bent. We hebben in Nederland te weinig rolmodellen voor de donkere man, zoals Frank Rijkaard of Tofik Dibi. We hebben mannen nodig die laten zien hoe het anders kan.”

Rolinde Hoorntje

    • Rolinde Hoorntje