Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Thaise politie redt bijna tweeduizend honden

THAILAND OUT This photo taken on August 12, 2011 shows a truck loaded with dogs stuffed in cages seen at an undisclosed location in Thailand's Nakhon Phanom province. Thai authorities have rescued more than a thousand dogs, which were found stuffed into tiny cages and being smuggled out of the country to be cooked and eaten in Vietnam, officials said on August 13, 2011. Police intercepted four trucks stacked high with crates packed with the animals in an operation late on August 11 in Nakhon Phanom province in northeastern Thailand near the border with Laos. THAILAND OUT AFP PHOTO
THAILAND OUT This photo taken on August 12, 2011 shows a truck loaded with dogs stuffed in cages seen at an undisclosed location in Thailand's Nakhon Phanom province. Thai authorities have rescued more than a thousand dogs, which were found stuffed into tiny cages and being smuggled out of the country to be cooked and eaten in Vietnam, officials said on August 13, 2011. Police intercepted four trucks stacked high with crates packed with the animals in an operation late on August 11 in Nakhon Phanom province in northeastern Thailand near the border with Laos. THAILAND OUT AFP PHOTO AFP

De Thaise politie heeft bijna 2.000 honden gered die waarschijnlijk bestemd waren als lekkernij voor restaurants in Vietnam. Dierenbeschermers hadden de politie getipt dat de honden werden vervoerd in kleine kooitjes, verdeeld over vijf vrachtwagens. Maar, schreef de Thaise krant The Nation gisteren, de honden zijn hun leven nog niet zeker: het opvangstation heeft niet voldoende ruimte en voedsel om ze te verzorgen. (NRC)