Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Studenten raken gewond bij rit open dubbeldekkerbus

De dubbeldekkersbus waarin drie studenten gewond raakten. Foto: Koen Laureij

In Utrecht zijn drie studenten gewond geraakt bij een ongeval met een open dubbeldekkerbus. De studenten stonden rechtop in de bus en stootten hun hoofden toen de bus onder een viaduct doorreed (foto).

Het gaat om drie vrouwen. Twee van hen zijn zwaargewond, meldt een woordvoerder van de politie aan persbureau Novum. De dubbeldekkerbus reed door de stad met studenten die de Utrechtse introductieweek vierden. De bus was gehuurd door Studenten Hockey Vereniging Rinoceros.


Grotere kaart weergeven

De drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. In de bus zaten zeker twintig andere studenten. Ze zijn naar het politiebureau gebracht om als getuigen gehoord te worden en krijgen slachtofferhulp aangeboden.