Stoner wint MotoGP in Tsjechië

De Australische motorcoureur voert tevens het WK-klassement aan.

Casey Stoner heeft gisteren de MotoGP van Tsjechië gewonnen. De Australische wereldkampioen van 2007 bleef in Brno Andrea Dovizioso, Marco Simoncelli en Jorge Lorenzo voor. Voor Stoner was het zijn zesde zege van dit seizoen. Stoner is met 218 punten ook de koploper in het WK-klassement. Regerend wereldkampioen Lorenzo volgt op 32 punten, Dovizioso is derde met 163 punten.

In de 125cc-klasse eindigde Jasper Iwema bij de Grand Prix van Tsjechië als tiende. De 21-jarige Nederlander was als zestiende gestart. Het is de vierde keer dit seizoen dat hij in de punten rijdt. De zege in Brno ging naar de Duitser Sandro Cortese die Johann Zarco voor bleef. Alberto Moncayo werd derde.

In de Moto2-klasse ging de zege naar Andrea Iannone. De Italiaan hield de Spanjaard Marc Marquez, de Duitser Stefan Bradl en Alex de Angelis uit San Marino achter zich. Bradl behoudt de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap. Met 183 punten heeft de Duitser een voorsprong van 43 punten op Marquez. (Novum)