Nieuwe beelden van reconstructie aanslag op Utøya

woman poses as she reads a copy of The Verdens Gang (VG) daily bearing an article and a picture of the reconstruction of the July 22 rampage on the island of Utoeya, on August 14, 2011, in Oslo. Kept on a police leash, the man responsible for Norway's worst post-war bloodshed showed no remorse when he took part in an eight-hour reconstruction of his island massacre, police said on August 14, 2011. Anders Behring Breivik shot dead 69 people, many of them teenagers. AFP PHOTO/ODD ANDERSEN Een vrouw leest de Noorse krant Verdens Gang van gisteren met foto's van de reconstructie op Utøya. Foto AFP / Odd Andersen

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de reconstructie afgelopen zaterdag van de aanslag op het Noorse eiland Utøya. Hierop is de rook te zien van de rookgranaten die de politieke terrorist Anders Behring Breivik gebruikte tijdens de moordpartij die 69 mensen het leven kostte.

Bekijk hier de video. De 32-jarige Noor zou de granaten hebben gebruikt om mensen uit hun schuilplaatsen te dwingen.

Gisteren verschenen ook al andere beelden van een koel glimlachende en rondwandelende Breivik die aan politieagenten laat zien hoe hij zijn geweer richtte op de tientallen jongeren die hij op 22 juli doodschoot.

    • Hans Klis