Moeizame seizoensstart voor Engelse topclubs

Alleen Manchester United won; de overige topclubs speelden gelijk.

Manchester United is het seizoen in de Premier League begonnen met een 2-1 zege bij West Bromwich Albion. Wayne Rooney zette United al na twaalf minuten op voorsprong, maar Shane Long trok nog voor rust de stand gelijk. In de tweede helft van het matige duel had de landskampioen een eigen doelpunt van Steven Reid nodig om zich te verzekeren van de overwinning.

Chelsea liet uit bij Stoke City direct de eerste punten liggen. In het Brittania Stadium in Stoke-on-Trent kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. Ook Arsenal verspeelde in de eerste speelronde punten. De ploeg van trainer Arsène Wenger kwam niet verder dan 0-0 bij Newcastle United. Robin van Persie droeg de aanvoerdersband, nu het vertrek van Cesc Fabregas naar Barcelona bijna rond is. Behalve de Spanjaard ontbrak ook Samir Nasri, die de club eveneens lijkt te verlaten, bij Arsenal.

Liverpool slaagde er evenmin in om het nieuwe seizoen te beginnen met een zege. Op Anfield bleef de ploeg van Dirk Kuyt tegen Sunderland steken op 1-1. Oud-Ajacied Luis Suarez, die in de vijfde minuut een strafschop miste nadat hij was neergehaald, zette Liverpool na twaalf minuten op voorsprong. Sebastian Larsson maakte na rust gelijk.

Vandaag speelt Manchester City tegen het Swansea City van doelman Michel Vorm. Het duel tussen Tottenham Hotspur en Everton werd afgelast vanwege de rellen in Londen afgelopen week. Het is nog niet duidelijk wanneer die wedstrijd wordt ingehaald. (Novum)