Huntelaar scoort drie keer voor Schalke 04

De Nederlandse spits voert de topscorerslijst aan in de Bundesliga.

Met drie doelpunten had Klaas Jan Huntelaar zaterdag een belangrijk aandeel in de 5-1 zege van zijn club FC Schalke 04 op FC Köln. Daarmee herstelde Schalke zich van de 3-0 nederlaag tegen VfB Stuttgart vorige week.

Schalke kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar Huntelaar bracht zijn ploeg kort voor rust vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte. Aan het begin van de tweede helft maakte de spits van Oranje er met een kopbal 2-1 van. Lewis Holtby en Raúl vergrootten de marge, waarna Huntelaar de eindstand op 5-1 bracht.

„We hadden moeite in ons spel te komen”, zei trainer Ralf Rangnick van Schalke 04. „Het was de ploeg aan te zien dat ze zelfvertrouwen misten. De twee snelle doelpunten na de rust werkten bevrijdend.”

Landskampioen Borussia Dortmund ging net als vorig seizoen onderuit bij TSG Hoffenheim. Met een fraaie vrije trap bezorgde Sejad Salihovic Hoffenheim de overwinning.

Bayern München herstelde zich van de 1-0 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach in de eerste speelronde. Bayern behaalde een benauwde zege bij VfL Wolfsburg. Luiz Gustavo maakte in blessuretijd het winnende doelpunt voor de ploeg van coach Jupp Heynckes, waar de geblesseerde Arjen Robben ontbrak. (NRC)