Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Goal van het Weekend is terug en komt uit Nederland

De competities zijn links en rechts weer hervat en dus is de Goal van het Weekend terug van zomerreces. Te beginnen met een omhaal van David Abraham (FC Basel) en een stijlvolle volley van Seb Larsson (Sunderland). Evenzogoed een fijne binnenkomer: goedemorgen Hernan Barcos (LDU Quito) .

Elkeson (Botafogo) ging op zoek naar de geluidsbarrière met zijn kanonskogel terwijl David Villa (FC Barcelona) gisteren maar weer eens zijn raffinement etaleerde. Geweldig was ook Matías Urbano (Unión San Felipe, Chili) die van de zogenoemde ‘rabona goal’ zijn handelsmerk maakt.

Maar dichtbij huis was het toch Bryan Ruiz (FC Twente) die het voetbaloog het meest aangenaam streelde. De man is een fenomeen: iedereen verwacht dat hij ‘het’ doet en de Costa Ricaan komt niet alleen tegemoet, hij overtreft zelfs:

http://youtu.be/B2mza_ABtnw