Feyenoord en PSV winnen ondanks protest van fans

Zo’n duizend Feyenoord-supporters droegen zaterdag een doodskist naar de Kuip. Ze protesteerden tegen het bestuur dat zich in hun ogen schuldig maakt aan wanbeleid. ‘Door wanbeleid financieel en sportief dood’, luidde de tekst op het zwarte kistje.

Net toen de supporters hun protest wilden vervolgen met een fluitactie bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Roda JC opende Jerson Cabral de score. De buitenspeler bediende in de tweede helft Leroy Fer bij het tweede doelpunt en maakte zelf zijn tweede van de avond (3-0).

Ook PSV kreeg in het eigen Philips Stadion te maken met boze supporters. De ploeg van trainer Fred Rutten versloeg het gepromoveerde RKC Waalwijk door een doelpunt van Dries Mertens met 1-0, maar met matig spel. De aanhang ‘beloonde’ de spelers met een striemend fluitconcert.

Zowel Feyenoord als PSV hebben hun oog laten vallen op een nieuwe spits. De club uit Rotterdam aast op de Zweedse jeugdinternational John Guidetti. De club uit Rotterdam hoopt de 19-jarige aanvaller te kunnen huren van Manchester City, zo meldt AD. Guidetti leek deze zomer op weg naar FC Twente, tekende een voorcontract, maar besloot toch af te zien van een transfer.

PSV neemt doelman Przemyslaw Tyton over van Roda JC. De Pool tekent na een medische keuring een meerjarig contract. Hij moet de concurrentie aan met de Zweed Andreas Isaksson. PSV heeft ook interesse voor Tim Matavz, die gisteren drie keer scoorde voor zijn werkgever FC Groningen tegen ADO Den Haag (4-2). De Sloveense spits moet 7 miljoen euro kosten, zo meldt VI.

Ajax won gisteren op eigen veld gemakkelijk van SC Heerenveen (5-1). Bas Dost droeg het enige doelpunt van de gasten op aan zijn vorige maand overleden vriend Berry Schepers. De spits toonde een shirt met een foto van de oud-prof van FC Emmen en kreeg de gele kaart voor het uittrekken van zijn wedstrijdshirt. „Als het om leven of dood gaat, vind ik een gele kaart niet zo interessant meer”, zei Dost na afloop.