Drie goals Huntelaar bij Schalke

Met drie doelpunten had Klaas-Jan Huntelaar zaterdag een belangrijk aandeel in de 5-1 zege van zijn club FC Schalke 04 op FC Köln. Daarmee herstelde Schalke zich van de 3-0 nederlaag tegen VfB Stuttgart vorige week.

Schalke kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar Huntelaar bracht zijn ploeg kort voor rust vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte. Aan het begin van de tweede helft maakte de spits van Oranje er met een kopbal 2-1 van. Lewis Holtby en Raúl vergrootten de marge, waarna Huntelaar de eindstand op 5-1 bracht.

„We hadden moeite in ons spel te komen”, zei trainer Ralf Rangnick van Schalke 04. „Het was de ploeg aan te zien dat ze zelfvertrouwen misten. De twee snelle doelpunten na de rust werkten bevrijdend.”

Landskampioen Borussia Dortmund ging net als vorig seizoen onderuit bij TSG Hoffenheim. Met een fraaie vrije trap bezorgde Sejad Salihovic de thuisploeg de overwinning.

Bayern München herstelde zich van de 1-0 nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach in de eerste speelronde. Bayern behaalde zaterdag een benauwde uitzege bij VfL Wolfsburg. Luiz Gustavo maakte in blessuretijd de winnende treffer voor de ploeg van coach Jupp Heynckes, waar de geblesseerde Arjen Robben ontbrak.

Mainz en Hannover gaan samen aan de leiding. Mainz kwam door een 2-1 zege in Freiburg op zes punten, evenveel als Hannover dat dezelfde cijfers bij Nürnberg won.

In de Premier League begon titelhouder Manchester United met een 2-1 uitzege op West Bromwich Albion. Wayne Rooney zette United al na twaalf minuten op voorsprong, Shane Long scoorde voor rust tegen. In de tweede helft schoot Steven Reid de bal in eigen doel.

De Londense clubs Chelsea en Arsenal kwamen niet tot scoren tegen respectievelijk Stoke City en Newcastle United. Beide duels eindigden in 0-0. Oud-Ajacied Luis Suarez miste op Anfield Road een strafschop voor Liverpool, dat daardoor op 1-1 bleef steken tegen Sunderland.