Doden bij mijnexplosie China

Rescuers make their way into a mine after it collapsed in Heshan city in the southern region of Guangxi, where rescuers found three bodies at the site of the accident on July 2, 2011. China suffered two mining accidents that left three workers dead and 40 trapped underground, state media said, the latest incidents to hit the nation's dangerous collieries. CHINA OUT AFP PHOTO Begin juli ging het mis bij een mijn in Heshan, die instortte. Op de foto zijn reddingswerkers te zien die de mijn ingaan. Drie mensen kwamen om bij dat ongeluk. Foto AFP

Een gasexplosie in een mijn in de zuidwestelijke Chinese provincie Guizhou heeft gisteravond aan tien mijnwerkers het leven gekost. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

Op het moment van de explosie waren elf kompels ondergronds aan het werk. Slechts een van hen overleefde het ongeluk. Hij liep brandwonden aan zijn armen op.

De Chinese kolenmijnen zijn de gevaarlijkste ter wereld, ondanks maatregelen van de regering die poogt de veiligheidsstandaard op te voeren. Jaarlijks vallen er vele doden bij explosies, instortingen en overstromingen.

    • Peter van der Ploeg