Doden bij instorten podium Indianapolis

INDIANAPOLIS, IN - AUGUST 13: The stage collapses at the Indiana State Fair August 13, 2011 in Indianapolis, Indiana. The stage fell just before country duo Sugarland were scheduled to perform, killing at least four people and injuring as many as 40 more. Joey Foley/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Bij het instorten van een podium in de Amerikaanse stad Indianapolis kwamen gisteren vijf mensen om het leven. Gevreesd wordt dat het dodenaantal nog verder zal oplopen. Het ongeluk vond plaats tijdens een buitenconcert van de Indiana State Fair. Zeker veertig mensen raakten gewond, meldde een woordvoerder van de politie. Het podium is waarschijnlijk ingestort door de harde wind; er wordt gesproken over windsnelheden van minstens 96 kilometer per uur. Tijdens het ongeluk was het podium zelf leeg. De countryband Sugarland stond op het punt op te komen. (Novum, AP)