Cameron wil moreel verval aanpakken

Britain's Prime Minister David Cameron leaves 10 Downing Street in London August 12, 2011. Cameron is under growing pressure to abandon plans to cut police funding, part of the government's austerity drive, after the worst looting and rioting in decades hit cities across England. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: POLITICS) Cameron zegt er alles aan te doen om de neerwaartse ontwikkeling in zijn land te stoppen. Foto Reuters / Stefan Wermuth

De Britse premier David Cameron zegt dat Groot-Brittannië zijn ‘morele kompas’ moet zien te hervinden. Het land is op sommige plekken in moreel verval geraakt en deze neerwaartse ontwikkeling moet tot stoppen worden gebracht, aldus Cameron.

Cameron sprak vandaag naar aanleiding van de rellen van vorige week. Daarbij zijn vijf doden gevallen, duizenden arrestaties verricht en is minstens 200 miljoen pond (ruim 225 miljoen euro) aan schade aangericht.

Cameron wijt de onlusten aan ‘luiheid, onverantwoordelijkheid en egoïsme’:

“Dit is een ‘wake-up call’ voor ons land is geweest. Sociale problemen die al tientallen jaren dooretteren zijn ontploft in ons gezicht. [...] Hebben we de vastberadenheid om het morele verval aan te pakken dat zich in ‘slow-motion’ heeft voltrokken in delen van ons land de afgelopen paar generaties?” - Cameron

    • Marije Willems