Ajax trekt met Overmars weer een oud-international aan

Sinds Johan Cruijff zitting heeft genomen in de raad van commissarissen gelooft Ajax weer helemaal in de heilzame werking van oud-topvoetballers. Laatste aanwinst is Marc Overmars, die aan de slag gaat als jeugdtrainer.

De 38-jarige oud-voetballer gaat een dag per week individuele trainingen verzorgen bij Jong Ajax en de A1. „Per wanneer en op welke dag is nog niet helemaal duidelijk. Het plan is wel dat ik specifiek met de buitenspelers aan de slag ga”, vertelt hij aan Voetbal International.

Overmars speelde 135 competitiewedstrijden voor Ajax. In 1995 won hij met de Amsterdamse club de Champions League. De huidige commissaris van Go Ahead Eagles was eerder in beeld als algemeen directeur, maar hield zelf de boot af.

Overmars volgt het voorbeeld van Jaap Stam, die een dag per week de verdedigers traint. Andere oud-internationals van die generatie die weer bij Ajax werken zijn commissaris Edgar Davids, hoofdtrainer Frank de Boer, assistent-trainer Dennis Bergkamp, technisch manager Danny Blind, assistent-trainer van de A1 Ronald de Boer en jeugdtrainer Wim Jonk. Ook B1-trainer Orlando Trustfull en C1-trainer Michel Kreek droegen, respectievelijk twee en één keer, het shirt van Oranje.