4 redenen om tv te kijken

1 dramaserie

Off the map

Net 5, 20.30 - 21.25 u.

De jonge, idealistische arts Lily Brenner reist af naar de jungle van Zuid-Amerika om daar in een kleine kliniek te werken. Wanneer na een overval alle medicijnen gestolen zijn , moeten de artsen improviseren bij de behandeling van hun patiënten. Ondertussen behandelt Ryan een schoolmeisje dat is gebeten door een insect.

2 film

Backdraft

RTL 7, 22.00 - 00.40 u.

Spectaculaire special effects in dit drama over de brandweer van Chicago. Brand wordt voorgesteld als een levend, dramatisch personage en brandweerlieden zijn haast bovenmenselijke helden van de oude stempel. Kurt Russell en William Baldwin spelen broers c.q. rivaliserende spuitgasten. Het scenario biedt een mengeling van actie en melodrama en werd geschreven door ex-brandweerman Gregory Widen. Rocker David Crosby heeft een kort gastrolletje in de openingsscène. Ook met Robert De Niro, Jennifer Jason Leigh en Donald Sutherland. (Ron Howard,1991)

3 docu

LUX: De wereld tien jaar na 9/11

Ned. 2, 23.15 - 23.50 u.

Een van de belangrijkste politieke en economische ontwikkelingen van de 21ste eeuw is de trek naar de steden. Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in de stad dan op het platteland. De Canadees-Britse onderzoeksjournalist Doug Saunders toont aan dat wijken waar veel migranten zich vestigen vaak dynamisch zijn en een groot economisch potentieel hebben. LUX werpt een blik op de immigrantenwijken in Londen, Amsterdam en Istanbul en laat zien waarom een goede immigratiepolitiek puur eigenbelang is.

4 reportageserie

How do they do it?

Discovery Channel, 01.20 - 01.45 u.

Ontdek hoe met behulp van pekelwater accu’s worden gemaakt, hoe uit hout papier wordt geproduceerd en hoe ’s werelds meest exclusieve luxeauto wordt gebouwd.