Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

Syrische marineschepen nemen kuststad onder vuur: 21 doden

Het Syrische leger heeft de kuststad Latakia van alle kanten belegerd. Twee marineschepen hebben twee dichtbevolkte woonwijken beschoten in Latakia, de belangrijkste havenstad van het land. Dat zeggen bewoners en mensenrechtenactivisten. Hierbij zijn zeker 21 mensen omgekomen, meldt Reuters.

De aanval komt op de tweede dag van een militaire aanval in een poging de protesten in het land neer te slaan.

Een ooggetuige via de telefoon vanuit Latakia tegen persbureau Reuters:

“Ik kan de silhouetten van twee grijze schepen te zien. Ze schieten met hun wapens op de wijken al-Raml al-Filistini en al-Shaab.”

In de havenstad Latakia trokken gisteren tanks en gepantserde voertuigen de stad binnen om hard op te treden tegen tegenstanders van het regime van president Assad. In de stad werd vrijdag nog gedemonstreerd door zo’n 10.000 mensen tegen het Syrische regime. Veel van hen zijn gisteren de stad ontvlucht.

Verschillende wijken van de stad worden nog altijd zwaar onder vuur genomen.

Dit zouden actuele beelden vanuit de stad moeten zijn:
http://youtu.be/7rVgGnYVloE


Grotere kaart weergeven