Postzegelhandelaar Van der Bijl terecht

De Utrechtse postzegelhandelaar Willem van der Bijl die werd vermist in Noord-Korea is terecht. Hij is weer in Utrecht en maakt het naar omstandigheden goed. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Van der Bijl verdween vier weken geleden tijdens een reis door Noord-Korea. Hij was naar het communistische land gereisd om zeldzame postzegels te zoeken en zou eind juli terugvliegen naar Nederland, maar hij was spoorloos.

Het was voor het ministerie van Buitenlandse Zaken moeilijk om in actie te komen, omdat het ministerie geen contacten onderhoudt met Noord-Korea.

De Utrechter is al vaker in Noord-Korea geweest om postzegels en propagandakunst te verzamelen, meldt RTV Utrecht.

Het ministerie wilde uit privacyoverwegingen niet meer details geven.

    • Marije Willems