Libische rebellen nemen Zawiyah in

A group of Libyan rebels celebrate after entering the town of Bir Terfas, several kilometers south of the restive town of Zawiyah, 40 kilometres (25 miles) west of the capital Tripoli on August 13, 2011, following clashes with forces loyal to Libyan leader Moamer Kadhafi. AFP PHOTO/MARC HOFER Libische rebellen vieren de overwinning in het stadje Bir Terfas, een paar kilometer ten zuiden van Zawiyah. Foto AFP / Marc Hofer

De Libische rebellen hebben de stad Zawiyah ingenomen. Aan de verovering van deze strategisch ten westen van de hoofdstad Tripoli gelegen stad gingen zware gevechten vooraf.

Ook vandaag wordt in het gebied nog steeds fel gevochten.

Zawiyah ligt op ongeveer vijftig kilometer van Tripoli. De rebellen zijn een nieuw offensief tegen de troepen van kolonel Moammar Gaddafi begonnen na een maandenlange impasse in de strijd. Zij opereren vanuit de bergen in het verre westen van Libië.

    • Marije Willems