Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Doden door ingestort podium Indianapolis

Concertgangers en reddingswerkers houden het ingestorte dak van het podium vast. Foto Reuters / Steve Baker

Zeker vier mensen zijn gisteren om het leven gekomen toen tijdens een buitenconcert in de Amerikaanse stad Indianapolis het dak van een podium instortte.

Ongeveer veertig mensen raakten gewond, meldt een woordvoerder van de politie.

Het podium is waarschijnlijk ingestort door de harde wind. Toen dat gebeurde was het podium zelf leeg. De openingsact van het concert was net afgelopen en het publiek wachtte op een optreden van de countrygroep Sugarland.

Het concert was onderdeel van de Indiana State Fair. Er waren duizenden mensen aanwezig.